Matematik

Er grafen voksende eller aftagende? Er a større eller mindre end 1?

09. februar 2020 af jackeer (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal finde Grafen for en eksponentiel sammenhæng går gennem punkterne (2,317) og (5,185).

og jeg har ingen anelse. Hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2020 af AMelev

Du kender de to punkter ?(x1,y1) = (2,317) og (x2,y2) = (5,185).

Når x bliver større (går fra 2 til 5), bliver y mindre (går fra 317 til 185). Altså er funktionen aftagende og dermed er 0 < a < 1.

Forskriften bestemmer du ved at udnytte formlerne til betemmelse af a og b. Find dem i din bog eller via dette link
 


Svar #2
09. februar 2020 af jackeer (Slettet)

Så denne funktion er aftagende?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2020 af AMelev

Ja, prøv at indsætte de to punkter i et koordinatsystem og tegn en kurve fra det ene punkt til det andet.


Svar #4
09. februar 2020 af jackeer (Slettet)

Hvordan bestemmer jeg så forskriften


Svar #5
09. februar 2020 af jackeer (Slettet)

Jeg får a til 0,8


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. februar 2020 af ringstedLC

\begin{align*} a &= \sqrt[5-2]{\frac{185}{317}}\approx 0.8 \\ b &= \frac{317}{a^2}\approx \;? \\ y &= b\cdot a^x \end{align*}


Skriv et svar til: Er grafen voksende eller aftagende? Er a større eller mindre end 1?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.