Kemi

Masse beregninger

10. februar 2020 af Jamulla - Niveau: C-niveau

Betragt reaktionen mellem ammoniak og dioxygen:

NH3 (g) + O2 (g) -> NO (g) + H2O (g)

A) Afstem reaktionsskemaet ovenover.

4NH3 + 5O2 -> 4NO + 6H2O

B) Find stofmængdenn af O2 som forbruges og stofmængderne af NO og H2O der dannes når 0,72 mol NH3 anvendes. 

C) Find masserne af hver af reaktanterne og hver af produkterne

Håber i kan hjælpe, bare med hvordan formelerne er og, hvilke tal skal ind osv. Så jeg får en forståelse for det


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2020 af mathon

B)                      

                \small \begin{array}{|l|c|c|c|c|} \hline&NH_3&O_2&NO&H_2O\\\hline\textup{masse}/g&&&&\\\hline\textup{molmasse}/\frac{g}{mol}&&&&\\\hline\textup{antal mol}&\mathbf{{\color{Blue} 0.72}}&0.90&0.72&1.08\\\hline\textup{koefficienter}&4&5&4&6\\\hline \end{array}


Svar #2
10. februar 2020 af Jamulla

Hvordan kom du frem til det? Og det var bare svar på b ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2020 af mathon

C)                      

                \small \small \begin{array}{|l|c|c|c|c|} \hline&NH_3&O_2&NO&H_2O\\\hline\textup{masse}/g&\mathbf{{\color{Red} 12.26}}&\mathbf{{\color{Red}28.80}}&\mathbf{{\color{Red}21.60}}&\mathbf{{\color{Red}19.46}}\\\hline\textup{molmasse}/\frac{g}{mol}&17.031&31.998&30.006&18.015\\\hline\textup{antal mol}&\mathbf{{\color{Blue} 0.72}}&0.90&0.72&1.08\\\hline\textup{koefficienter}&4&5&4&6\\\hline \end{array}


Svar #4
10. februar 2020 af Jamulla

#3

C)                      

                \small \small \begin{array}{|l|c|c|c|c|} \hline&NH_3&O_2&NO&H_2O\\\hline\textup{masse}/g&\mathbf{{\color{Red} 12.26}}&\mathbf{{\color{Red}28.80}}&\mathbf{{\color{Red}21.60}}&\mathbf{{\color{Red}19.46}}\\\hline\textup{molmasse}/\frac{g}{mol}&17.031&31.998&30.006&18.015\\\hline\textup{antal mol}&\mathbf{{\color{Blue} 0.72}}&0.90&0.72&1.08\\\hline\textup{koefficienter}&4&5&4&6\\\hline \end{array}

Hvordan kom du frem til B) og C) ?


Skriv et svar til: Masse beregninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.