Kemi

Koncentrationsligevægtskonstanten

10. februar 2020 af anne883d (Slettet) - Niveau: A-niveau

I en beholder med et volumen på 2,00 L indføres 1,0 mol NOCl ved 23 C. Ved denne temperatur dekompinerer NOCl delvis til NO og Cl_2 

2NOCl(g)⇔2NO(g)+Cl(g)

Koncentrationsligevægtskonstanten for denne reaktion er K_c)1,6*10^-5 M ved 35 C- Beregn koncentrationerne af NOCl, NO og Cl_2 ved ligevægt 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2020 af Soeffi

#0. Du skal regne med tryk og bruge dels idealgasligningen, dels massevirkningsloven.


Svar #2
10. februar 2020 af anne883d (Slettet)

Tror ikke helt jeg med?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2020 af janhaa

2NOCl(g)⇔2NO(g)+Cl(g)

0,5............0..............0

0,5-2x.......2x............x

K=1,6*10^{-5}=\frac{(2x)^2*x}{(0,5-2x)^2}


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. februar 2020 af mathon

            \small \begin{array}{lllll}&x=0.009739\\\\\textup{i ligev\ae gt:}\\&\left [ NOCl \right ]=(0.5-2x)\; M=0.48\; M\\\\&\left [ NO \right ]=2x=0.019\; M\\\\&\left [ Cl_2 \right ]=x=0.01\; M \end{array}


Skriv et svar til: Koncentrationsligevægtskonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.