Fysik

mindste vinklen

11. februar 2020 af ty16 - Niveau: B-niveau

Hej. Sidder her med en opgave og kan ikke rigtig komme videre.. 
Jeg er ikke helt klar over hvordan jeg skal komme i gang og hvilken formel jeg skal starte med at bruge. 
Håber nogle kunne hjælpe mig i gang :-)
Har lagt den vedhæftede fil. 

 

Vedhæftet fil: Dok3.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2020 af Soeffi


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. februar 2020 af Soeffi

#0. Du skal nok se på følgende situation og bruge Snell's lov eller lysbrydningsloven:

nluft·sin(90°-θ) = nvand·sin(v)

Se evt. https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=1255027.


Svar #3
12. februar 2020 af ty16

Jeg forstår bare ikke hvordan jeg finder mindste vinklen? 
altså jeg tænker, at jeg bliver nød til at starte med at bruge pythagoros på trekanten på højre side, også finde hypotenusen før jeg kan finde vinklen v (den røde) som du har tegnet? 


Svar #4
12. februar 2020 af ty16

starter med at bruge pythagoras og finder hypotenusen
sqrt(152+202)=25 
sin (v) = 15/25=0,6
sin-1(0,6)= 38,87 grader

indsætter mine værdier i snells lov: 1,33*38,87 = 51,7 grader
mindste vinklen må så være 51,7 grader

kan dette passe?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. februar 2020 af Soeffi

#4. Du har:
nluft·sin(90° - θ) = nvand·sin(v) ⇒ 
1·sin(90° - θ) = 1,33·0,6 ⇒ 
θ = 90° - sin-1(1,33·0,6) = 37,8°


Svar #6
12. februar 2020 af ty16

nu er jeg med, tusinde tak for hjælpen ! 
det hjalp virkelig. Ha en god dag. 


Skriv et svar til: mindste vinklen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.