Kemi

Opløselighedsproduktet

11. februar 2020 af anne883d (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er lidt usikker på, hvordan jeg skal gribe denne opgave an.. 

En mættet opløsning af lanthaniodat La(IO3)3 har IO-3=2,07*10-3M. Beregn koncentrationen af La+ og opløselighedsproduktet Ksp for lanthaniodat. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2020 af mathon

Du mener vel:
                          Beregn koncentrationen af La3+ ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. februar 2020 af mathon

\begin{array}{llll}\textup{koncentration:}&\left [ La ^{3+}\right ]=\frac{1}{3}\cdot \left [ I{O_3}^- \right ]=\frac{1}{3}\cdot \left ( 2.07\cdot 10^{-3}\; M \right )=6.9\cdot 10^{-4}\; M\\\\\\\textup{opl\o selighedsproduktet:}&K_{sp}=\left [ La^{3+} \right ]\cdot \left [ I{O_3}^- \right ]^3=\left ( 6.9\cdot 10^{-4}\; M\ \right )\cdot \left ( 2.07\cdot 10^{-3}\; M \right )^3=6.12\cdot 10^{-12}\; M^4 \end{array}


Skriv et svar til: Opløselighedsproduktet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.