Matematik

kegle

12. februar 2020 af matematikkkkkk (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej! jeg sidder lige med en opgave, men har prøvet et par måder at løse opgaven på men har forvirret mig selv godt og grundigt, så det ville være mega dejligt med en smule hjælp!:)

I en model har kaffebægeret på figuren form som en keglestub. Bægeret har en radius på 3 cm i bunden og en radius på 5 cm i toppen. Bægeret er 11 cm høj.

På figuren til højre er en model af bægeret indtegnet i et koordinatsystem med enheden cm på begge akser. I modellen er bægerets overside begrænset af den rette linje, der er graf for den lineære funktion f.

a) bestem en forskrift for f

der hældes kaffe i den lodrettestående bæger, så væskeoverfladen er 8 cm fra bunden.

b) benyt modellen til at bestemme volumenet af kaffe i bægeret.


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. februar 2020 af peter lind

Vedlæg figuren


Svar #2
12. februar 2020 af matematikkkkkk (Slettet)

#1

Vedlæg figuren

den er vedlagt nu!


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. februar 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. februar 2020 af ringstedLC

Find volumet af omdrejningslegemet for f.


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. februar 2020 af peter lind

a) f(0) = 3 og f(11) =5

b)  find f(8). brug dernæst formlen for en kegle nederst side 47 eller formlen for en keglestub på https://da.wikipedia.org/wiki/Keglestub


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. februar 2020 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. februar 2020 af mathon

\small \begin{array}{lll}\textup{r\o d ret linjes}\\\textup{ligning:}&y=\frac{2}{11}x+3\\\\\textup{volumen af }\\\textup{omdregningslegeme:}\\&V_x=\pi \cdot \int_{0}^{11}\left (\frac{2}{11}x+3 \right )^2\mathrm{d}x \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. februar 2020 af ringstedLC

#7: Ups...

\begin{align*} V &= \pi\cdot \int_{0}^{{\color{Red} 8}}\left(\tfrac{2}{11}x+3\right)^2\,dx \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. februar 2020 af mathon

                    \small \small V_{\textup{x-b\ae ger}}=\pi \cdot \int_{0}^{11}\left ( \tfrac{2}{11}x+3 \right )^2\mathrm{d}x                 

                    \small V_{\textup{x-kaffe}}=\pi \cdot \int_{0}^{8}\left ( \tfrac{2}{11}x+3 \right )^2\mathrm{d}x


Skriv et svar til: kegle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.