Kemi

ligevægtskoncentrationerne

14. februar 2020 af erty932 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er meget usikker på hvordan jeg skal beregne denne opgave - håber nogen vil hjælpe! 

Fe(OH)3 er tungt opløseligt, og dets opløselighedsprodukt er Ksp=8*10-40 M4. Hvad er koncentationerne af Fe3+ og OH- ionerne ved ligevægt? Hvor mange miligram kan der opløses i 1,0 L vand? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllllllll}&\textbf{Ligev\ae gt i m\ae ttet opl\o sning}\\\\\textup{kaldes den mol\ae re}\\\textup{opl\o selighed af }Fe(OH)_3\\\textup{for }s\textup{ haves:}\\&\left [ Fe^{3+} \right ]\cdot \left [ OH^- \right ]^3=K_{sp}\\\\&\; \; \; \; \; s\; \; \; \; \cdot \, \, \, \, \left ( 3s \right )^3\; \; =8\cdot 10^{-40}\; M^4\\\\&27s^4=8\cdot 10^{-40}\; M^4\\\\&s=\sqrt[4]{\frac{8\cdot 10^{-40}\; M^4}{27}}=7.37788\cdot 10^{-11}\; M\\\textup{omregnet til }\frac{mg}{L}\textup{:}\\&M(Fe(OH)_3)=106.87\; \frac{g}{mol}=106.87\cdot 10^3\; \frac{mg}{mol}\\\\&s=\left (7.37788\cdot 10^{-11}\; \frac{mol}{L} \right )\cdot \left ( 106.87\cdot 10^3\; \frac{mg}{mol} \right )=7.885\cdot 10^{-6}\; \frac{mg}{L} \end{array}


Svar #2
14. februar 2020 af erty932 (Slettet)

Tusind tak :)


Skriv et svar til: ligevægtskoncentrationerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.