Matematik

ABC er ligebenet, A = B = 65°

15. februar 2020 af øhh1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg sidder og bokser med en trekant og håber på, at nogen af jer kan hjælpe....!!

Spørgsmålet : Det angives i opgaven at A = B = 65°, men jeg forstår ikke helt hvad de mener med det. Trekanten er desuden også ligebenet og sidelængden a = 17,3 

Hvordan finder jeg de resterende sidelængder i trekanten? Altsså de ukendte stykker..

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2020 af StoreNord

Både vinkel A og vinkel er 65 grader. Så kan du jo nok selv beregne vinkel C.

Siden b er selvfølgelig lige så lang som siden b.
Siden c kan findes med sinusrelationen eller cosinusrelationen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. februar 2020 af 101214 (Slettet)

se https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/trigonometri/ligebenede-og-ligesidede-trekanter


Svar #3
15. februar 2020 af øhh1 (Slettet)

Tusind tak!

Mit problem er nok at jeg ikke helt forstår hvordan jeg regner tingene ud. 

Jeg har regnet C ud.

Hvordan med b og c? Det virker lidt sort for mig...


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. februar 2020 af ringstedLC

Vedhæftet fil:__0.png

Svar #5
16. februar 2020 af øhh1 (Slettet)

Tusind tak, nu begynder at virke :-)


Skriv et svar til: ABC er ligebenet, A = B = 65°

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.