Kemi

reaktionsenthalpierne

16. februar 2020 af yhesf (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kul, C og naturgas, CH4, er begge forssile brandstoffer, som ved afbrænding danner CO2. Forbrændingsprocesserne kan beskrives med nedestående reaktionsskema: 

C(s)+O2(g)+->CO2(g)    (1)

CH4(g)+2O2(g)->CO2(g)+2H2O(g)

Udregn reaktionsenhalpierne, ΔHr for reaktionerne 1 og 2. 

Hvor mange gram CO2 dannes der i hver af de to reaktioner, hvor der skal frembringes 1 MJ energi? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2020 af mathon

                  \small \begin{array}{lccc}&&\mathbf{H_m^\Theta }\\CO_2\, _{\textit{(g)}}&&-393.51\; \frac{kJ}{mol}\\\\CH_4\, _{\textit{(g)}}&&-74.25\; \frac{kJ}{mol}\\\\H_2O\, _{\textit{(g)}}&&-241.82\; \frac{kJ}{mol} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. februar 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textbf{1)}\\&\Delta H_r^{\Theta }=0-\left (-393.51\; \frac{kJ}{44,01\; g} \right )\\\\&m(CO_2)=\frac{1\cdot 10^3\; kJ}{393.51\; \frac{kJ}{44,01\; g}}=111.84\; g\\\\\\\\\mathbf{2)}\\&\Delta H_r^{\Theta }= -74.25-(-393.51+2\cdot (-241.82)\; \frac{kJ}{mol}=802.9\; \frac{kJ}{44,01\; g}\\\\&m(CO_2)=\frac{1\cdot 10^3\; kJ}{802.9\; \frac{kJ}{44.01\; g}}=54.81\; g \end{array}


Skriv et svar til: reaktionsenthalpierne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.