Kemi

enthalpiændringer

21. februar 2020 af ifkf (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Givet følgende entalpiændringer (ved 25C)

2NO(g)+O2->2NO2(g)         ΔHmo=-114,4 kJ/mol

4NO2(g)+O2(g)->2N2O5(g)     ΔHmo=-110,2 kJ/mol

N2(g)+O2(g)->2NO(g)         ΔHmo=-180,6 kJ/mol 

Beregn Hmo for N2O5(g) ved 25 C ud fra ovennævnte oplysninger 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2020 af xbxlxcaa

Enthalpien af O2 og N2 er begge 0 kJ/mol, derfor ved du, fra den nederste ligning:

(2*Ho(NO))-(Ho(N2)+Ho(O2))=-180,6 kJ/mol

(.-180.6 kJ/mol)/2=NO(g)=-90.3 kJ/mol

i den øverste ligning kan du se 2NO igen, O2 er igen 0, derfor:

(2*Ho(NO2))-(2*Ho(NO))=-114.4 kJ/mol

hvor NO=-90.3

dvs:

(2*x)-(2*(-90.3))=-114.4

x=NO2=(-114.4/2)-90.3=-147.5 kj/Mol

Til sidst, samme metode:

O2 er 0, derfor,

(2*Ho(N2O5))-(4*Ho(NO2))=-110.2

(2*x)-(4*(-147.5)=-110.2

x=N2O5=(-110.2/4)-(147.5/2)=-350.1 kJ/mol

Hmo for N2O5 ved 25 C er -350.1 kJ/mol


Skriv et svar til: enthalpiændringer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.