Kemi

Ækvivalering

24. februar 2020 af Matematik10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej kære venner

Jeg er nået til en kemi opgave, som jeg slet ikke ved hvordan jeg skal løse? Er der en venlig sjæl, som har mulighed for at vise mig, hvordan jeg løser opgaven, trinvis? 

Hvor stort volumen 0,010 M natriumhydroxid-opløsning ækvivalerer 100mL 0,030 M svovlsyre? 

Tak på forhånd :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2020 af janhaa

n(acid) = 3 mmol => n(base) = 6 mmol

[base] = n/V

0,01 = 6/V

V = 600 ml (NaOH)


Skriv et svar til: Ækvivalering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.