Matematik

Hvor mange kg vejer 20 pakker ler

25. februar 2020 af Medine10 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej, der er en opgave jeg har forsøgt at løse, men jeg har ret svært ved det. Jeg håber at du kan hjælpe mig. Opgaven lyder sådan her:

Skolen bestiller 20 pakker ler til formning.

Hver pakke har form af en cylinder med mål som på tegningen.

Målene er:

Længde: 40 cm 

Diameter: 15

Hvor mange kg (helt tal) vejer de 20 pakker ler i alt, når 1 cm3 (cm i tredje) vejer 2,1 g?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2020 af mathon

                  \small \small \small \begin{array}{llll}\textup{antal kg:}&20\cdot\left ((4.0\; dm) \cdot \frac{\pi }{4}\cdot \left ( 1.5\; dm \right )^2\cdot \left ( 2.1\; \frac{kg}{dm^3} \right ) \right )\end{array}


Svar #2
25. februar 2020 af Medine10 (Slettet)

Tak, men er der en anden måde man kan regne det ud på?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2020 af mathon

                  \small \small \small \small \begin{array}{llll}\textup{antal kg:}&20\cdot\left ((4.0\; dm) \cdot \pi \cdot \left ( 0.75\; dm \right )^2\cdot \left ( 2.1\; \frac{kg}{dm^3} \right ) \right )\end{array}


Svar #4
25. februar 2020 af Medine10 (Slettet)

Tak og jeg har et til spørsmål.

Mads vil lave hylder til en bogreol. De skal være 54 cm lange og 25 cm. Brede. Han køber en
spånplade på 112 cm. Gange 220 cm.
a) Hvor mange hylder kan han højst få ud af denne plade?
b) Hvor mange cm2 af pladen går til spilde?
c) Hvor mange % af pladen går til spilde?
d) Tegn pladen i målestoksforholdet 1:20

Jeg har også prøvet at løse de her opg, men det gik heller ikke helt. Kan du hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar 2020 af mathon

Hvis du begynder med at tegne spånpladen i målestoksforholdet 1: 20

bliver tegningen af spånpladen 11 cm lang og 5.6 cm bred.

Hylderne bliver 2.7 cm lange og 1.25 cm brede.

Indtegn det størst mulige antal hylder (16).

Tegnmingen giver dig et fint overblik.


Svar #6
25. februar 2020 af Medine10 (Slettet)

tak :)


Skriv et svar til: Hvor mange kg vejer 20 pakker ler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.