Matematik

procent

25. februar 2020 af Medine10 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej, jeg har det lidt svært med en opgave. Jeg åber du kan hjælpe mig? 

Caroline køber varer hos slagteren:
1 kg. hamburgerryg
21⁄2 kg. flæskesmåkød
30 stk, røde pølser
240 gram pålæg
Da det er slagterens fødselsdag giver han 12 1⁄2 % rabat på prisen.
Hvor meget skal Caroline så betale?

Jeg har selv prøvet at løse opgaven. Jeg fandt først ud af hvor meget det kostede

Det står her:

1 kg hamburgerryg: 24,95 + 24,95= 49,9

212kg flæskesmåkød: 15,95 • 5= 79,75

30 stk røde pølser: 9,95 • 3= 29,85

240 gram pålæg: 18,95

49,9 + 79,75 + 29,85 + 18,95= 179,45

12 : 100 • 179,45 : 2= 10,767

Så fandt jeg ud af hvor meget Caroline skulle betale, ved at plusse alle tallende og det gav 179,45

Så skal jeg finde ud af hvor meget hun skal betale når slagteren giver  12 1⁄2 % rabat på prisen.

Jeg er ikke sikker, men mit bud er at man skal gøre sådan her:

12 : 100 • 179,45 : 2= 10,767

Svar: 10%

Er det rigtig?


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2020 af StoreNord

Nej. Det skal være  179,767 : 100 * (100-12,5)

Dit flæskesmåkød er muligvis forkert!


Svar #2
25. februar 2020 af Medine10 (Slettet)

Det er jo 2 1⁄2 flæskesmåkød skal man så kke sige 19,95 gange 5?


Svar #3
25. februar 2020 af Medine10 (Slettet)

Når...


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar 2020 af StoreNord

Hvis prisen er pr pakke a ½ kg, så er det korrekt.


Svar #5
25. februar 2020 af Medine10 (Slettet)

Ok, tusind tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. februar 2020 af mathon

                  \small \begin{array}{lllllr} \textup{1 kg hamburgerryg:}&2\cdot 24.95&=&\textup{kr}&=&49.90\\\\\textup{2.5 kg fl\ae skesm\aa k\o d:}&5\cdot 19.95&=&\textup{kr}&=&99.75\\\\\textup{30 stk. r\o de p\o lser:}&3\cdot 9.95&=&\textup{kr}&=&29.85\\\\\textup{240 g p\aa l\ae g:}&&=&\textup{kr}&=&\underline{18.95}\\\\&&&&=&198.45\\\\\textup{rabat:}&\frac{1}{8}\cdot 198.45&=&\textup{kr}&=&\underline{-24.81}\\\\\textup{at betale:}&&&&=&173.64 \end{array}


Skriv et svar til: procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.