Matematik

Bestem møntvægt?

25. februar 2020 af 12321g (Slettet) - Niveau: C-niveau

spørgsmålet er:

for mønter gælder følgende sammenhæng mellem vægten m (målt i gram), diameteren d (målt i mm) og tykkelsen h (målt i mm)

m=k*d^2*h, hvor k er et tal, der afhænger af materialet

danske ti-kroner vejer 7g , har diameteren 23,35mm og tykkelsen 2,3mm 

beregn k for en dansk ti-krone

jeg er helt lost


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2020 af StoreNord

m=k*d^{2}*h\Rightarrow k=\frac{m}{d^{2}*h}=?


Svar #2
25. februar 2020 af 12321g (Slettet)

tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2020 af ringstedLC

Der må helt tydeligt have indsneget sig et par tastefejl i #0, da

\begin{align*} V_{\text{\,Cyl.}} &= \pi \cdot \left ( \tfrac{d}{2}\right )^2\cdot h \\ m_{\text{\,Cyl.}} &= k\cdot V_{\text{Cyl.}} \\ k &= \frac{m}{\pi \cdot \left ( \tfrac{d}{2}\right )^2\cdot h} \end{align*}


Skriv et svar til: Bestem møntvægt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.