Matematik

Statistik

26. februar 2020 af stx321 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen, der kan hjælpe med denne eller henvise til noget relevant:

Når man kaster 20 gange med en terning, hvad er da sandsynligheden for udfaldet svarende til, at de første 4 kast giver en sekser, mens ingen af de sidste 16 kast giver en sekser. Altså:

s,s,s,s,f,f,f,f,f,f,f,f,f,f,f,f,f,f,f,f

Mvh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2020 af PeterValberg

sandsynligheden for fire seksere i træk multipliceret med sandsynligheden
for 16 "ikke seksere" i træk:

P= \left(\frac16 \right )^4\cdot\left(\frac{5}{6} \right )^{16}

skulle jeg mene

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2020 af AMelev

Ad #1
Du skal bruge "Både-og ~ gange" FS side 30 (178)
P(s og s og s og s og f og f og f og f og f og f og f og f og f og f og f og f og f og f og f og f) =
\frac{1}{6}\cdot \frac{1}{6}\cdot \frac{1}{6}\cdot \frac{1}{6}\cdot \frac{5}{6}\cdot \frac{5}{6}\cdot \frac{5}{6}\cdot \frac{5}{6}\cdot \frac{5}{6}\cdot \frac{5}{6}\cdot \frac{5}{6}\cdot \frac{5}{6}\cdot \frac{5}{6}\cdot \frac{5}{6}\cdot \frac{5}{6}\cdot \frac{5}{6}\cdot \frac{5}{6}\cdot \frac{5}{6}\cdot \frac{5}{6}\cdot \frac{5}{6}\cdot \frac{5}{6}\cdot \frac{5}{6}\cdot \frac{5}{6} 


Skriv et svar til: Statistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.