Matematik

PROCENT?

26. februar 2020 af Helpmenu (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hejsa jeg skal udregne hvor mange procent deltagerbetaling (14256 kr) dækker af udgifterne som er 31533 kr. jeg kan simpelthen ikke finde svaret på det! det er nok hvis i kommer med hvordan jeg skal udregne det men i må også gerne give svaret.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2020 af janhaa

100 (14256/ 31533 )= 45,21 %


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2020 af AMelev

Du skal beregne, hvor stor en del 14256 udgør af 31523.
14256 ud af 31523 = 14256/31523 = ..... (decimaltal) = .....% 
Når du skal omregne fra decimaltal til % skal du flytte kommaet 2 pladser til højre.

NB! Hvis du skriver som i #1, risikerer du at få fejl.
100·14256/ 31533 = 45,21 = 4521%, men 100%·14256/ 31533 = 45,21% ,
100% er jo 1, så det kan man fint gange på, uden det ændrer resultatet, men det bør vel ikke være nødvendigt at skrive det på.
 


Skriv et svar til: PROCENT?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.