Matematik

Sandsynlighed

26. februar 2020 af Medine10 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej, jeg har lidt svært ved at læse disse opgaver. Jeg håber du vil hjælpe :)

Mads sidder og forsøger at trække forskellige kort fra et normalt kortspil med 52 kort uden jokere.
a) Hvad er sandsynligheden for at han trækker spar es i første forsøg?
b) Hvad er sandsynligheden for at få to hjertere i træk?
c) Hvad er sandsynligheden for først at trække et rødt kort og herefter et sort?

Jeg har et bud til hvad svarene kan være.

a) 1/52

b) 13/52

c)  26/52


Svar #1
26. februar 2020 af Medine10 (Slettet)

Løse disse opgaver*


Svar #2
26. februar 2020 af Medine10 (Slettet)

Det er lidt akut da jeg skal aflevere det om en time


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2020 af janhaa

a) P=\frac{1}{52}\\ \\b) P=\frac{13}{52}*\frac{12}{51}\\ \\ c) P=\frac{26}{52}*\frac{26}{51}


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2020 af Soeffi

#0. Med tilbagelægning:...

a)  1/52

b)  (1/4)·(1/4) = 1/16

c)  (1/2)·(1/2) = 1/4


Svar #5
26. februar 2020 af Medine10 (Slettet)

Men jeg forstår ikke helt hvorfor man skal gange 13/52 med 12/51 

og hvorfor man skal gange 26/52 med 26/51 

Hvorfor skal man gange de tal sammen?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. februar 2020 af Soeffi

#5.

Det er uden tilbagelægning.


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. februar 2020 af AMelev

Når alle udfald er lige sandsynlige, gælder at P = "antal gunstige"/"antal mulige" 
a) Brug overstående, hvad du nok også har gjort.

I b) og c) skal dul bruge princippet "både-og ~ gange".
At du skal gange antal muligheder skyldes, at hvis du har n1 muligheder i 1.valg, har du for hver af dem  n2 muligheder i 2. valg, altså i alt n1·n2 muligheder, jf Tælletræ".

I b) skal du have 1hj (i 1. trækning) og 1 hj i 2.trækning,
1. trækning: 13 gunstige (hjerter) ud af 52 mulige
2. trækning: 12 gunstige (tilbageblivende hjerte) ud af  51 (tilbageblivende kort)
Da det er "både-og" skal de to sandsynligheder ganges

I c) skal du have 1rød (i 1. trækning) og 1 sort i 2.trækning, 
1. trækning: 26 gunstige (hjerter eller ruder) ud af 52 mulige
2. trækning: 26 gunstige (klør eller spar) ud af  51 (tilbageblivende kort)
Igen er det "både-og", og de to sandsynligheder skal ganges.


Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.