Matematik

Sandsynlighed

27. februar 2020 af matB123 - Niveau: B-niveau

Hey, nogen som kan hjælpe mig med at løse denne? 

tak på forhånd!, er helt lost... 

Opgave 3

For en binomialfordelt stokastisk variabel X er sandsynligheden for X = 7 givet ved 

P(X=7)=K(15,7)⋅0,757 ⋅0,258.

a) Angiv sandsynlighedsparameteren og antalsparameteren for X.


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. februar 2020 af peter lind

se formel 169 side 29 i din formelsamling


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2020 af PeterValberg

Se eventuelt webmatematik.dk < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2020 af PeterValberg

Som det fremgår af ovenstående link (til webmatematik.dk), så er
antalsparameteren er det antal gange, forsøget gentages (altså 15)

Sandsynlighedsparameteren p er sandsynligheden for succes,
den skal du bestemme udfra de givne oplysninger

P(X=7)=K(15,7)⋅0,757 ⋅0,258

Når du kigger nærmere på formlen, der er anvendt:

P(X=r)=K(n,r)\cdot p^r\cdot(1-p)^{n-r}

vil du indse, at:

p^7 = 0,757

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.