Matematik

Andengradspolynomium - Udregning af afstand med en forskrift

01. marts 2020 af kingoman - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg sidder fuldstændig fast i en udregning angående andengradspolynomium.
Opgaven lyder: 

Den menneskelige kanonkugle lander i et net i højden 3,0 meter over jorden.
- Hvor langt fra kanonen lander den menneskelige kanonkugle?

Yderligere info: 
Der er med god tilnærmelse tale om en sammenhæng af typen f (x)=a*x^(2)+b*x+c, hvor x er afstanden fra kanonen i meter og f(x) er højden over jorden i meter.

Jeg har fundet forskriften til at være : 
f(x)=−0.02977329687856x^(2)*1.1825131009342x*6.06025974026

Og jeg VED at svaret er 42,16, men jeg kan simpelthen ikke få det resultat. Nogle der kan give et bud?
På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2020 af Eksperimentalfysikeren

Din forskrift er forkert. Du har skrevet et produkt, ikke et polynomium.

Du har ikke angivet de data, der er nødvendige for at løse opgaven. Kan du ikke oploade hele opgaven?


Svar #2
01. marts 2020 af kingoman

afstand (m) og højde (m)
0        6
2        8.3
4       10.3
6       12.1
8       13.7
10     14.9
12     16
14     16.7
16     17.5
18     17.7
20     17.8
22     17.7
24     17.2
26     16.7
28     15.7
30     14.6
32     13.5
34     11.9
36     10.1
38      8
 

Vedhæftet fil:opgave.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2020 af AMelev

#0
Jeg har fundet forskriften til at være : 
f(x)=−0.02977329687856x^(2) +1.1825131009342x *  + 6.06025974026
Og jeg VED at svaret er 42,16, men jeg kan simpelthen ikke få det resultat. 

Når du får rettet * til +, passer pengene. Koefficienterne er rigtige.


Svar #4
01. marts 2020 af kingoman

Der får jeg da stadig ikke 42,16.

Ved at indsætte f(x) = 3, så får jeg 9,34

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. marts 2020 af ringstedLC

Du skal løse, - ikke indsætte i, ligningen:

\begin{align*} 9.34 &= f(3) \\ f(x) &= 3\\ x &=\;? \end{align*}


Svar #6
02. marts 2020 af kingoman

Jeg er stået af, jeg kan simpelthen ikke gennemskue hvilken retning i vil have mig eller hvordan det gøres. 

Tak for forsøget


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. marts 2020 af ringstedLC

Tag lige et kig her:

Du skal beregne x-værdien i skæringen mellem "kuglen"s bane og nettet.

Vedhæftet fil:__0.png

Svar #8
02. marts 2020 af kingoman

https://imgur.com/nEfwf9f
Tak, men jeg har styr på selve opgaven.
Jeg kan simpelthen bare ikke se logikken i hvordan, heller ikke med de venlige hints. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. marts 2020 af AMelev

#8 Benyt løsningsformlen for 2.gradsligningen  eller dit CAS-værktøj til at løse 
 −0.02977329687856x2 + 1.1825131009342x + 6.06025974026 = 3 
Så skulle du få løsningerne x = -2.43824 eller x = 42.1555 og kan udelukke den negative løsning.


Skriv et svar til: Andengradspolynomium - Udregning af afstand med en forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.