Matematik

Kan nogen hjælpe?

02. marts 2020 af realmadrid1902 (Slettet) - Niveau: A-niveau

På figuren ses graferne for funktionerne f og g. Grafen for g er en parallelforskudt udgave af grafen for f.

Funktionen f er givet ved

[f(x)=0,2x^4-x^2]

Bestem en forskrift for g.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2020 af AMelev

Hvilken figur?
Væn dig til at lægge et billede af opgaven, risikoen for mangler og skrivefejl undgås.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2020 af AMelev

g(x) = f(x - h) + k, hvor \binom{h}{k} er forskydningsvektoren - bestem denne ud fra grafernes toppunkt.


Svar #3
02. marts 2020 af realmadrid1902 (Slettet)

Kan jeg så finde g(x), når jeg har fundet toppunktet?

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2020 af AMelev

Ja, ud fra toppunkterne. Aflæs forskydningen af toppunkt for f-grafen til toppunkt for g-grafen.
Læg nu den figur op, så vi kan bruge den til at vide det.


Svar #5
03. marts 2020 af realmadrid1902 (Slettet)

Her


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. marts 2020 af AMelev


Aflæs h og k og indsæt i parallelforskydningsformlen, jf #2.

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Svar #7
03. marts 2020 af realmadrid1902 (Slettet)

Mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. oktober 2022 af juan1

hvordan kan h og k aflæses på den her graf 


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. oktober 2022 af ringstedLC

Det er koordinaterne til vektoren:

\begin{align*} \binom{h}{k} &= \binom{-1-0}{2-0}=\binom{-1}{2} \end{align*}


Skriv et svar til: Kan nogen hjælpe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.