Matematik

Bunke vektorer.

02. marts 2020 af TheMathNerd (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP

Har nogen opgaver med vektorer jeg ikke kan finde ud af. Håber I kan hjælpe tak.

Vedhæftet fil: 65.png

Svar #1
02. marts 2020 af TheMathNerd (Slettet)

endnu en

Vedhæftet fil:66.png

Svar #2
02. marts 2020 af TheMathNerd (Slettet)

3

Vedhæftet fil:71.png

Svar #3
02. marts 2020 af TheMathNerd (Slettet)

4

Vedhæftet fil:72.png

Svar #4
02. marts 2020 af TheMathNerd (Slettet)

5

Vedhæftet fil:73.png

Svar #5
02. marts 2020 af TheMathNerd (Slettet)

6

Vedhæftet fil:74.png

Svar #6
02. marts 2020 af TheMathNerd (Slettet)

7

Vedhæftet fil:75.png

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. marts 2020 af ringstedLC

#4 og #6, der minder om hinanden:

En vektors koordinater kan med Phytagoras bruges til at beregne dens længde:

\begin{align*} \overrightarrow{a}= \binom{a_1}{a_2}\Rightarrow \left | \overrightarrow{a} \right |^2 &={a_1}^2+{a_2}^2 \\ \left | \overrightarrow{a} \right | &=\sqrt{{a_1}^2+{a_2}^2} \end{align*}

da koordinaterne svarer til kateterne og længden svarer til hypotenusen.

\begin{align*} \left | \overrightarrow{b} \right | &= \left | \overrightarrow{c} \right | \\ \sqrt{{b_1}^2+{b_2}^2} &= \sqrt{{c_1}^2+k^2} \\ k &=\;? \end{align*}

Brug samme fremgangsmåde og løs ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. marts 2020 af ringstedLC

#5:

Bestem vektor BA og benyt figuren.

Det er altid en god ide at tegne sine vektorer.

Vedhæftet fil:__0.png

Brugbart svar (0)

Svar #9
02. marts 2020 af AMelev

Husk: Ny opgave ~ ny tråd, ellers bliver det noget rod - og du kunne jo også blive klogere undervejs.


Skriv et svar til: Bunke vektorer.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.