Matematik

Hvordan isolere man D?

04. marts 2020 af Frexxy672c (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har denne fantasiske opgave..

Men jeg kan aldrig finde ud af at isolere i brøkker..

R=(4*p / π*d2) * l

Paranteserne er der ikke men de er til for at illustrere at der L står uden for brøkken

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2020 af mathon

                           \small \begin{array}{llll} &R=\frac{4p}{\pi \cdot d^2}\cdot l&\textup{multiplicer med }d^{\, 2}\\\\& d^{\, 2}\cdot R=\frac{4p}{\pi }\cdot l&\textup{divider med }R\\\\&d^{\, 2}=\frac{4p\cdot l}{\pi \cdot R}\\\\&d=\mp \sqrt{\frac{4p\cdot l}{\pi \cdot R}} \end{array}


Svar #2
04. marts 2020 af Frexxy672c (Slettet)

Mange tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. marts 2020 af AMelev

#0 Når du ikke skriver en brøk med brøkstreg skal du huske nødvendige parenteser om tæller og nævner. Jf. regningsarternes hierarki.
Hvis brøken er, som skrevet i #1, skulle der have stået R  = 4p/(π·d2)·l

Som du har skrevet detR = (4p/π·d2)· l bliver det R = \frac{4p}{\pi}\cdot d^2\cdot l=\frac{4p\cdot d^2\cdot l }{\pi}


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. marts 2020 af AMelev

#0 Når du ikke skriver en brøk med brøkstreg skal du huske nødvendige parenteser om tæller og nævner. Jf. regningsarternes hierarki.
Hvis brøken er, som skrevet i #1, skulle der have stået R  = 4p/(π·d2)·l

Som du har skrevet detR = (4p/π·d2)· l bliver det R = \frac{4p}{\pi}\cdot d^2\cdot l=\frac{4p\cdot d^2\cdot l }{\pi}


Skriv et svar til: Hvordan isolere man D?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.