Matematik

Hvad er sandsynligheden for at punktet ligger i det farvede område?

05. marts 2020 af jakob4434 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

En stor cirkel har en radius på 5. Inden i den store cirkel er en mindre cirkel med en radius på 3. Et punkt i den store cirkel vælges tilfældigt. Det hele er skitseret på figuren.
Hvad er sandsynligheden for at punktet ligger i det farvede område?

forklar gerne med svar og udregning. vh


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2020 af janhaa

P=\frac{\pi*5^2-\pi*3^2}{\pi*5^2}=16/25


Svar #2
05. marts 2020 af jakob4434 (Slettet)

forstår ikke helt..


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2020 af AMelev

                                           
Det kommer vel an på de to cirklers radier.
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. marts 2020 af AMelev

#1 Har du målt de to radier med lineal?


Svar #5
05. marts 2020 af jakob4434 (Slettet)


Svar #6
05. marts 2020 af jakob4434 (Slettet)

nej da det er en skitse


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. marts 2020 af PeterValberg

Jeg indsætter lige billedet, det gør det lidt nemmere

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. marts 2020 af PeterValberg

Sandsynligheden for, at et tilfældigt valgt punkt (i den store cirkel)
ligger indenfor den lille cirkel, kan bestemmes som forholdet
mellem cirklernes arealer (den store cirkel har radius R og den
lille cirkel har radius r)

P(punkt i lille cirkel) = Alille/Astor = (π·r2)/(π·R2) = r2/R2 = 32/52 = 9/25 = 0,36 (36 %)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #9
06. marts 2020 af PeterValberg

Vedr. #8

Jeg indser nu, at spørgsmålet gik på, hvad sandsynligheden
for at punktet ligger i det røde omrøde, kan bestemmes til....
og ikke i det hvide område, som er beregnet i #8

Sandsynligheden for at ramme det røde område, kan bestemmes som:

P(i det røde område) = 1 - P(i det hvide område) = 1 - 0,36 = 0, 64 (64 %)

I #1 kan du se, hvordan du beregner det uden først at skulle beregne
sandsynligheden for at ramme det hvide område.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hvad er sandsynligheden for at punktet ligger i det farvede område?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.