Kemi

Reaktionsskema + strukturformel

06. marts 2020 af Jamulla - Niveau: C-niveau

Skriv reaktionsskemaer (med strukturformler) for følgende reaktioner og skriv navnene på hvert af produkterne.

a) addition af dibron til hex-2-en

b) addition af vand til ethan

c) substitution mellem dichlor og pentan

d) substitution mellem dibrom og heptan

e) elimination af vand fra octan-3-ol

f) elimination af hydrogenchlorid fra 2-chlorpropan

g) polymerisation af propen

mine svar:

a) CH2 = CH2 + Br2 -> BrCH2 - CH2Br (kender ikke navnet og formlen) håber i kan hjælpe

b) CH3CH2OH - Ethanol + har formlen

c) ved ikke

d) ved ikke

e) C8H18O -> C8H16+H2O (kender ikke navnet + formlen) 

f) CH3-CH = CH2 (kender ikke resten)

g) ved ikke


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2020 af Heptan

a) 1,2-Dibromethan

b) Ethanol

c) 1-Chlorpentan og 2-chlorpentan og 3-chlorpentan

d) 1-Bromheptan og 2-bromheptan og 3-bromheptan og 4-bromheptan

e) Okt-3-en og okt-2-en

f) Kun propen

g) Polypropylen


Svar #2
09. marts 2020 af Jamulla

#1

a) 1,2-Dibromethan

b) Ethanol

c) 1-Chlorpentan og 2-chlorpentan og 3-chlorpentan

d) 1-Bromheptan og 2-bromheptan og 3-bromheptan og 4-bromheptan

e) Okt-3-en og okt-2-en

f) Kun propen

g) Polypropylen

Hvordan ville du så skrive reaktionsskema og strukturformel for:

c + d + e 


Svar #3
09. marts 2020 af Jamulla

Og G med reaktionsskema


Svar #5
09. marts 2020 af Jamulla

Gav ingen mening


Svar #6
09. marts 2020 af Jamulla

Har fundet ud af reaktionsskema for c og d, men mangler e plus strukturformel. Kan du hjælpe med det, så er det virkeligt sødt af dig


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. marts 2020 af Heptan


Svar #8
10. marts 2020 af Jamulla

så den første er til c og den anden er til d og den sidste til e?


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. marts 2020 af Heptan

#4 er både til c og d.


Svar #10
10. marts 2020 af Jamulla

Jeg har fundet reaktionsskemaet på C og D, men selvve strukturformelen kunne jeg ikke og på E manglede jeg både reaktionsskem og strukturformel. Så derfor jeg spørger om de strukturformler du har lavet et på C, D og E?


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. marts 2020 af Forår2020 (Slettet)

#8

så den første er til c og den anden er til d og den sidste til e?


              opgave e )

              Elimination af vand fra Octan -3-ol

              Octan -3-ol → 3 - Octen + vand

             CH3CH2CHOHCH2CH2CH2CH2CH3 → CH3CH2CH=CHCH2CH2CH2CH3 + H2O


Svar #12
10. marts 2020 af Jamulla

Hvordan er strukturformlerne, så for C, D og E?


Svar #13
11. marts 2020 af Jamulla

Hvordan er strukturformlerne, så for C, D og E? ville i kunne hjælpe ?


Svar #15
11. marts 2020 af Jamulla

Kan du hjælpe med at tegne dem, fordi at de giver ingen mening for mig

Svar #16
12. marts 2020 af Jamulla

Har nu prøvet at lave strukturformlerne for C + D vil hører om de er rigtige plus i E har kun kunne på den ene, vil i kunne hjælpe med den sidste og om det er rigtigt. Se vedhæftet fil

Vedhæftet fil:modul 5.4 - opgave 4.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #17
12. marts 2020 af Heptan

4-Bromheptan mangler en streg mere, du har kun 6 carbonatomer, der skal være 7.

i e) har du tegnet reaktanten, du skal også tegne produktet, som kan skrives:

CH3CH2CH=CHCH2CH2CH2CH3

Og man kan også tegne den med streger ligesom de andre du har tegnet. Se her: http://www2.chemeddl.org/resources/models360/data//E-oct-3-ene.png

Den anden (okt-2-en) er her: http://www2.chemeddl.org/resources/models360/data//E-oct-2-ene.png


Svar #18
12. marts 2020 af Jamulla

i okt-2-en, skal man skrive noget efter stregerne?


Brugbart svar (0)

Svar #19
12. marts 2020 af Heptan

Nej det behøver man ikke


Skriv et svar til: Reaktionsskema + strukturformel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.