Tysk

Analyse af sætning i tysk

07. marts 2020 af Maja2503 - Niveau: 10. klasse

Hej. 

Jeg er lidt i tvivl om at analysere sætninger på tysk, så de bliver grammatiske korrekte. 

Hvis jeg vil sige "Jeg ser et hav", hedder det så "Ich sehe einen See"?

Ich = grundled.

sehe = udsagnsled.

einen See = genstandled. 

Fordi "See" er maskulinum og et genstandled, ændres "ein" til "einem". 

Er det rigtigt?

På forhånd tak for hjælpen. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. marts 2020 af Weeke (Slettet)

Det er rigtig nok, men husk at når '' See'' er direkte objekt, så skal det ubestemte artikel stå i akkusativ. Så ''ein'' ændres til ''einen'' og ikke ''einem''. Din sætning lyder ihvertfald rigtig fint.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2020 af Stygotius (Slettet)

Ordet "See, m." betyder indsø, -ikke et hav. Det hedder Meer n eller See f.

Jeg forstår ikke din kommentar: Den er helt forvrøvlet. Manden har da netop skrevet "einen See"


Skriv et svar til: Analyse af sætning i tysk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.