Matematik

vektorer med gul og blå bils overhaling

09. marts 2020 af UnicornLover - Niveau: A-niveau

Hej Studieportalen

Jeg har problemer med vedhæftede og vil vide hvordan jeg kan udregne det.

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2020 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. marts 2020 af Soeffi

#1.

Du er nok nød til at vide:
1) Kører gul bil med konstant hastighed i vejens retning eller langs den stiplede linje?
2) Hvor langt er gul bil foran blå, når den skærer ind foran den?


Svar #3
09. marts 2020 af UnicornLover

#2 Men det står der ikke noget om i opgaven?


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. marts 2020 af Soeffi

#3. Lad os sige, at vi ser på følgende situation:
Gul bil kommer kørende. Den kører med 80 km/ i den stiplede linjes retning. Da den er 8 m fra campingvognen, skrår den over i modsatte side, og samtidig startes uret. Efter at den er kommet over i den modsatte side kører den parallelt med den blå bil, og da den er een længde foran den blå, så skrår den ind foran. 

Vedhæftet fil:Untitled.png

Brugbart svar (1)

Svar #5
09. marts 2020 af Soeffi

#4.  

1) Gul bil skifter bane, mens blå bil fortsætter. Man beregner, hvor langt de to biler bevæger sig: Tid for skiftet: (5√2 m)/(80000 m/time) = 8,84·10−5 time = 8,84·10−5·(3600 s) = 0,318 s.

Gul bil bevæger sig 5 m frem. Blå bil bevæger sig (70000 m/time)·(8,84·10−5 time) = 6,188 m frem.

2) Gule og blå bil kører parallelt. Afstanden mellem gul bil og campingvogn er fra start: (8 - 5 + 6,19) m = 9,19 m. Deres indbyrdes fart er 10 km/t. Deres indbyrdes strækning er (9,19 + 12 + 5) m = 26,19 m. Dette tager: (26,19 m)/(10000/3600 m/s) = 9,428 s.

3) Gul bil skifter igen bane. Dette tager samme tid som før.

I alt er tiden: 2·0,318 s + 9,43 s = 10,1 s.


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. marts 2020 af Soeffi

#5.

Ved nærmere eftertanke vil det føre til, at bilerne støder sammen, så man skal nok give gul bil et større forspring - f.eks. to billængder.


Svar #7
10. marts 2020 af UnicornLover

Det også det jeg tænkte, men kunne bare ikke stykke det sammen, men tak igen!


Skriv et svar til: vektorer med gul og blå bils overhaling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.