Kemi

pH-beregning

09. marts 2020 af hejjjjjjjjjj09 - Niveau: C-niveau

Jeg har beregnet pH-værdien af følgende opløsning således: 

10 mL 0,004M Ba(OH)2 blandes med 240 mL vand. 

0,004M/0,250L=0,016mol/L 

pOH= - log(0,016)=1,7959 

pH = 14-pOH = 12,204 

Er det rigtigt? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. marts 2020 af mathon

                   \small \begin{array}{lllll}&\left [ OH^- \right ]=2\cdot\frac{1}{25}\cdot \left (0.004\; M \right )=0.00032\; M \\\\&pH=14+\log\left ( \left [ OH^- \right ] \right )=14+\log(0.00032)=10.5 \end{array}


Svar #2
09. marts 2020 af hejjjjjjjjjj09

#1

                   \small \begin{array}{lllll}&\left [ OH^- \right ]=2\cdot\frac{1}{25}\cdot \left (0.004\; M \right )=0.00032\; M \\\\&pH=14+\log\left ( \left [ OH^- \right ] \right )=14+\log(0.00032)=10.5 \end{array}

Tusinde tak!! Men hvorfor skriver du 2*1/25? 

Og kan du forklare hvordan man gør, hvis der er tale om to baser f.eks. 10mL 0,1M NaOH blandet med 25mL 0,05M NaOH? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. marts 2020 af mathon

Der er jo 2 OH- for hvert Ba(OH)2.

Volumen forøges fra 10 mL til 250 mL.


Skriv et svar til: pH-beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.