Kemi

Ligevægt

12. marts 2020 af Repeno - Niveau: B-niveau

Hej jeg forestår ikke hvordan jeg skal løse denne her opgave i kemi: 

Stoffet dinitrogentetraoxid eksisterer som rent stof ved meget lav temperatur. Ved stuetemperatur er stoffer delvist omdannet til nitrogendioxid: 

N2O4(g) ≤ 2NO2(g)        Kc = 0,0032 M (20 grader) 

Ligevægten indstiller sig lynhurtigt. Beregn den aktuelle stofmængdekoncentration af NO2 i en beholder, hvor [N2O4] er 0,12 M, når ligevægten har indstillet sig. Temperaturen er 20 grader. 

Håber I kan hjælper mig med at løse opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2020 af Larsdk4 (Slettet)

 [NO]2 / [N2O2]= 0,0032


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2020 af Larsdk4 (Slettet)

Dvs 

[0,0032 M] · [0,12 M]^1/2= 0,020 M


Svar #3
12. marts 2020 af Repeno

Tusind tak!


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. marts 2020 af mathon

                       [NO2]2
                   ----------------  = 0.0032 M
                       [N2O4]

                       [NO2]= (0.0032 M) ·  [N2O4]

                       [NO2]= (0.0032 M) · (0.12 M) = 0.000384 M2

                            [NO2] = √(0.000384 M2) = 0.0196 M

                      


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. marts 2020 af mathon

#2
                    [0,0032 M] · [0,12 M]^1/2= 0,001109 M(3/2)


Skriv et svar til: Ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.