Fysik

Gasser

13. marts 2020 af Cecilie0908 - Niveau: B-niveau

Hey

Har lidt problemer, med de her spørgsmål. Så hvis nogle kunne hjælpe, ville det være dejligt

1. En trykflaske på 10 L indeholder 1,31 kg oxygen. Beregn gassens tryk ved 20 ?. 

2. Beregn dernæst trykket, hvis flaskens temperatur i tilfælde af brand stiger til f.eks. 400 ?.

3. En varmluftballon skal svæve i luft som er 20 ?. Luften i ballonen kan varmes op til 200 ?. Hvad må ballonen veje, hvis den skal kunne løfte sig selv?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2020 af Moderatoren

Se:

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=968255

Og skriv ellers hvad du har problemer med.


Svar #2
13. marts 2020 af Cecilie0908

Jeg har jo ikke molarmassen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2020 af mathon

           \small M(O_2)=0.032\; \tfrac{kg}{m^3}


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. marts 2020 af mathon

1.
           \small \begin{array}{llll}\textup{tryk}&p=\frac{m}{M}\cdot \frac{R\cdot T}{V}\\\\&p=\frac{1.31\; kg}{0.032\; \frac{kg}{mol}}\cdot \frac{\left (8.31\; \frac{Nm}{mol\cdot K} \right )\cdot ((273+20)\; K)}{0.010\; m^3}=9.9676\cdot 10^6\; Pa=99.68\; bar \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. marts 2020 af mathon

2.
           \small \begin{array}{llll}\textup{trykforhold:}&\frac{p_{400}}{p_{20}}=\frac{273+400}{273+20}=2.29693\\\\&p_{400}=2.29693\cdot \left ( 99.68\; bar \right )=229\; bar \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. marts 2020 af mathon

I nr. 3 mangler en oplysning om ballonens volumen.


Svar #7
13. marts 2020 af Cecilie0908

Det eneste jeg får at vide er det her

En elev vil lave en ballon af en plastpose fyldt med 18 L helium. Hvis ballonen skal kunne flyve, hvor meget må ballon materialerne (pose, tape, snor, gondol osv. højst veje?

Mere får jeg ikke at vide


Svar #8
13. marts 2020 af Cecilie0908

Jeg ved ikke hvordan jeg skal udregne det


Svar #9
13. marts 2020 af Cecilie0908

Det eneste jeg får at vide er det her

En varmluftballon skal svæve i luft som er 20 ?. Luften i ballonen kan varmes op til 200 ?. Hvad må ballonen veje, hvis den skal kunne løfte sig selv?

Mere får jeg ikke at vide


Skriv et svar til: Gasser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.