Fysik

Tryk og opdrift

13. marts 2020 af Cecilie0908 - Niveau: B-niveau

Hey

Har lidt problemer, med det her spørgsmål. Så hvis nogle kunne hjælpe, ville det være dejligt

1. En elev vil lave en ballon af en plastpose fyldt med 18 L helium. Hvis ballonen skal kunne flyve, hvor meget må ballon materialerne (pose, tape, snor, gondol osv. højst veje?

Skal jeg bruge formlen masse*massefylde*tyngdeaccelerationen. Jeg har jo ikke massefylde eller tyngdeaccelerationen


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. marts 2020 af Larsdk4 (Slettet)

luft = 1,29 kg/m3

Helium = 0,018 m3

g = 9,82 N/kg

Helium = 0,17 kg/m3

Det sidste kan du vel selv :) 


Svar #3
13. marts 2020 af Cecilie0908

Er det så

1,29 kg/m3  * 0,018 m3* 9,82 N/kg ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. marts 2020 af Larsdk4 (Slettet)

Ja, men blot starten af opgaven 


Svar #5
13. marts 2020 af Cecilie0908

Hvad skal jeg så derefter?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. marts 2020 af Larsdk4 (Slettet)

2:Hellium=0,17kg/m^3*0,018m^3

3:0,228N/9,82N/kg-0,00306kg


Svar #7
13. marts 2020 af Cecilie0908

Hvad er det at du har gjort?


Svar #8
13. marts 2020 af Cecilie0908

Hvad viser det?


Svar #9
13. marts 2020 af Cecilie0908

Er svaret så at matrialer højest må veje 0,020015792


Svar #10
13. marts 2020 af Cecilie0908

?


Skriv et svar til: Tryk og opdrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.