Kemi

STL-skema (ligevægte)

13. marts 2020 af Ris6506 - Niveau: B-niveau

Hej, søger lidt hjælp til følgende. 

Betragt ligevægten 2H_2S (g) <-> 2H_2 (g) +S_2 (g)

Opskriv ændringer i koncentrationer vha. x, hvis vi starter med en koncentration på 0,4M H_2S (g) og venter på at ligevægten indstiller sig. Desuden vides det at K=1,2

Mit resultat er x=0,2711259 

Ligningen ser sådan her ud: 

x^3/(0,4-x)^2=1,2

Blier desuden også spurgt hvad ligevægtskoncentrationerne er af de 3 stoffer. Her går jeg ud fra at det er:

2H_2S = 0,4 M - 0,2711259 

2H_2 og S_2 = 0,2711259 

Håber der er nogen der kan give en hånd =)


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. marts 2020 af janhaa

2H_2S<=> 2H_2+S_2\\ 0,4...………..0...….0\\ 0,4-2x...…...2x...….x

2H_2S <=> 2H_2+S_2 \\ 0,4\,\,\,\,\,.....0...…\,\,\,.0\\ 0,4-2x\,\,\,......2x..\,\,\,.….x

K=\frac{(2x)^2*x}{(0,4-2x)^2}=1,2


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. marts 2020 af mathon

                 

          \small \begin{array}{llllllll}&2\, H_2S\, _{\textit{(g)}}\;& \longleftrightarrow \;& 2\, H_2\, _{\textit{(g)}}\;& +&\; S_2\, _{\textit{(g)}}\\\textup{start:}&0.4&& \; \; 0&& \; \; 0\\\textup{ligev\ae gt:}&0.4-2x&&\; 2x&&\; \, x\\\\\textup{ligev\ae gtsbr\o k:}\quad \frac{\left [ H_2 \right ]^2\cdot \left [ S_2 \right ]}{\left [ H_2S \right ]^2}=1.2\; M\\\\\qquad \qquad \qquad \quad\, \, \frac{(2x)^2\cdot x}{(0.4-2x)^2}=1.2\quad 0<x<0.2\\\\\qquad \qquad \qquad \quad\, \,x=0.189\\\\ \qquad \qquad \qquad \quad\, \,\left [ H_2S \right ]=(0.4-2x)\; M=0.022\; M\\\\ \qquad \qquad \qquad \quad\, \,\left [ H_2 \right ]=2x=0.378\; M\\\\ \qquad \qquad \qquad \quad\, \,\left [ S_2 \right ]=x=0.189\; M \end{array}


Svar #3
13. marts 2020 af Ris6506

Hmm, ved udregning i wordmat får jeg x=0,1480158. 


Svar #4
13. marts 2020 af Ris6506

TI-Nspire giver mig det samme. 

Vedhæftet fil:STL udregning.png

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. marts 2020 af mathon

Du har ret:

 \small \small \begin{array}{llllllll}&2\, H_2S\, _{\textit{(g)}}\;& \longleftrightarrow \;& 2\, H_2\, _{\textit{(g)}}\;& +&\; S_2\, _{\textit{(g)}}\\\textup{start:}&0.4&& \; \; 0&& \; \; 0\\\textup{ligev\ae gt:}&0.4-2x&&\; 2x&&\; \, x\\\\\textup{ligev\ae gtsbr\o k:}\quad \frac{\left [ H_2 \right ]^2\cdot \left [ S_2 \right ]}{\left [ H_2S \right ]^2}=1.2\; M\\\\\qquad \qquad \qquad \quad\, \, \frac{(2x)^2\cdot x}{(0.4-2x)^2}=1.2\quad 0<x<0.2\\\\\qquad \qquad \qquad \quad\, \,x=0.1480\\\\ \qquad \qquad \qquad \quad\, \,\left [ H_2S \right ]=(0.4-2x)\; M=0.104\; M\\\\ \qquad \qquad \qquad \quad\, \,\left [ H_2 \right ]=2x=0.296\; M\\\\ \qquad \qquad \qquad \quad\, \,\left [ S_2 \right ]=x=0.148\; M \end{array}


Skriv et svar til: STL-skema (ligevægte)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.