Matematik

areal af det blå

13. marts 2020 af TheMathNerd (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Hvordan vil I kunne udregne vedhæftede :)?

Tak


Brugbart svar (2)

Svar #1
13. marts 2020 af Soeffi

#0. Areal = 0,5·|Determinant(a,b)|


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. marts 2020 af janhaa

Area=\frac{1}{2}|\vec{a}\times \vec{b}|


Svar #3
13. marts 2020 af TheMathNerd (Slettet)

Så vil jeg skulle gange 0,5 med 1,-1 og 5,5 ? Er det så simpelt?

Brugbart svar (1)

Svar #4
13. marts 2020 af peter lind

så får du jo 3 tal ?

Den ene v


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. marts 2020 af peter lind

Så får du jo 3 tal

a = (1, -1) b = (5, 5√2)

se formel 58 side 12


Brugbart svar (1)

Svar #6
13. marts 2020 af mathon

             \small \small A=\frac{1}{2}\cdot abs\left ( det\left (\begin{bmatrix} 1 &5 \\ -1&5\sqrt{2} \end{bmatrix} \right )\right)


Svar #7
13. marts 2020 af TheMathNerd (Slettet)

Mit wordmat virker slet ikke nogen der kan hurtigt regne det for mig tak :))


Brugbart svar (1)

Svar #8
13. marts 2020 af janhaa

A=0,5*(5\sqrt{2}+5)


Svar #9
13. marts 2020 af TheMathNerd (Slettet)

så arealet er 6,03?


Brugbart svar (1)

Svar #10
13. marts 2020 af janhaa

#9

så arealet er 6,03?

ja


Svar #11
13. marts 2020 af TheMathNerd (Slettet)

jeg havde indtastet de 2 vektorer i geogebra og lavet trekanten udfra det og den siger det er 5?


Brugbart svar (1)

Svar #12
13. marts 2020 af peter lind

undskyld det er mig der tog fejl


Svar #13
13. marts 2020 af TheMathNerd (Slettet)

det iorden, men hvordan burde udregningen så være?


Brugbart svar (1)

Svar #14
13. marts 2020 af peter lind

I formlen i #6 skal du bare slette √2. Brug formlen 52 side 12. Det er ren hovedregning så du behøver ikke wordmat


Svar #15
13. marts 2020 af TheMathNerd (Slettet)

tusind tak. undrede mig også lidt over √2 men tænkte jeg ikke havde noget at have sagt :))


Skriv et svar til: areal af det blå

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.