Kemi

Reaktionshastigheden

13. marts 2020 af emilie123456789101 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa 

Har lidt store problemer med at komme igang med opgave c (se vedlagt billede). 

Jeg har beregnet a) 400 min 

b) 98,6 kJ/mol 

Håber nogen vil hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Hastighedskonstanten kan bestemmes af Arrhenius-ligningen:

k = A*e-Ea/(R*T)

Hvis nu Ea bliver reduceret med størrelsen E, så har vi

A*e-(Ea-E)/(R*T) =

A*e-Ea/(R*T) + E/(R*T) =

A*e-Ea/(R*T) * eE/(R*T)

Hastighedskonstanten bliver altså forøget med faktoren eE/(R*T) som med talværdier indsat giver

e25*10(3) J/mol / (8,314472 J/(K*mol) * 313,15 K) = 1,5*104


Skriv et svar til: Reaktionshastigheden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.