Matematik

projektion af vektorer. forkert svar

14. marts 2020 af TheMathNerd (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP

Jeg har prøvet at beregne mig frem til projektion af vektoren ac, men jeg får kun svaret i en brøk selvom jeg vil have den i 2. 

Formlen jeg anvender er som vedhæftede.

Opgaven er næste vedhæftning


Svar #1
14. marts 2020 af TheMathNerd (Slettet)

opgaven

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2020 af Anders521

# 0 Hvad mener du med at du gerne "vil have den i 2."?


Svar #3
14. marts 2020 af TheMathNerd (Slettet)

Eksemplet (vedhæftede) får vektoren i 2 brøker og jeg får min kun i 1. håber du forstår og at det giver mening


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. marts 2020 af AMelev

Upload et billede af det, du har lavet, ellers bliver det et skud i blinde at finde fejlen.


Svar #5
14. marts 2020 af TheMathNerd (Slettet)

mit svar blev til -\frac{344}{52}


Brugbart svar (1)

Svar #6
14. marts 2020 af Anders521

# 5

???. Den går ikke. Projektionen er en vektor, ikke et tal. Med vektorerne c = [-2, 7] og a= [1,6] er projektionen (hvis den er regnet rigtigt)

ac = [ (a·c)/|c|2c = (40/53)·c


Svar #7
14. marts 2020 af TheMathNerd (Slettet)

det er jo det mit problem er.

så nogen der kan hjælpe mig med svaret?


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. marts 2020 af AMelev

#6 Dit svar er uinteressant - det har du jo alleredee konsteret er forkert. Det er din vej til svaret, du skal tage et billede af, hvis du ellers vil vide, hvor kæden springer af, så upload et bille af alle dine beregninger.


Svar #9
14. marts 2020 af TheMathNerd (Slettet)

det herfra den ikke beregner, så jeg regnede ud i hånden.


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. marts 2020 af AMelev

#9 Og hvordan gjorde du det? Det er det, der er interessant. Tag et billede af det, fx med din telefon, og upload det.

er ganske rigtig \overrightarrow{a_c}
Hvilket CAS-værktøj benytter du?


Skriv et svar til: projektion af vektorer. forkert svar

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.