Fysik

Fysik B - q-værdier, kernehenfald.

16. marts 2020 af Ramseywh (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej Alle! Er lige startet på Fys B og er der nogen der har mulighed for at forklare mig hvad jeg gør med disse opgaver? Synes ikke det giver mening. Håber i kan hjælpe mig.

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2020 af mathon

           \small \begin{array}{lllll}\textup{henfald:}&\underset{209.984095}{\underbrace{_{\; 83}^{210}\textrm{Bi}}}\; \longrightarrow \;\underset{209.982848}{\underbrace{ _{\; 84}^{210}\textrm{Po}}}\; +\; _{-1}^{0}\textrm{e}\\\\\textup{massedefekt:}&\Delta m= (209.984095-209.982848)\; u=0.001247\; u=2.07096\cdot 10^{-30}\; kg\\\\\textup{masseenergi:}&Q=\Delta m\cdot c^2=\left ( 2.07096\cdot 10^{-30}\; kg \right )\cdot \left (2.99792\cdot 10^8\; \frac{m}{s} \right )^2=1.86105\cdot 10^{-13}\; J=\\\\&1.16157\; MeV \end{array}


Skriv et svar til: Fysik B - q-værdier, kernehenfald.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.