Matematik

Ensvinklet trekanter.

18. marts 2020 af Monacj (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har vedlagt et billede af ensvinkelede trekanter, men - mangler lidt opstarts hjælp :-)

Hvordan regner Jeg længden af E/G og A/B ud.. Beklager, men har lige pt glemt det :-(

Vedhæftet fil: Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2020 af ringstedLC

Forskyd den lille trekant mod højre, så A og E ligger oveni hinanden. Forstør den så trekanterne har samme størrelse. Forstørrelsesfaktoren ganges med |AC| for at få |EG|.

|AB| er |FG| divideret med f.-faktoren.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. marts 2020 af mathon

Ensvinklede trekanters ensliggende sider er proportionale/har samme forhold, når de tages i samme rækkefølge:

                       \small \begin{array}{lllll}a)\\&\frac{\left |EG \right |}{\left | AC \right |}=\frac{\left |FG \right |}{\left | BC \right |}\\\\&\frac{\left |EG \right |}{ 2 }=\frac{6}{4}=\frac{3}{2}\\\\&\left | EG \right |=\frac{3}{2}\cdot 2=3\\\\\\\\b)\\&\frac{\left |AB \right |}{\left | EF \right |}=\frac{\left | BC \right |}{\left |FG \right |}\\\\&\frac{\left |AB \right |}{ 4.5 }=\frac{4}{6}=\frac{2}{3}\\\\&\left | AB \right |=\frac{2}{3}\cdot 4.5=3\ \end{array}


Skriv et svar til: Ensvinklet trekanter.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.