Matematik

grafen for en funktion

18. marts 2020 af hjælpmiggggggg (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg ved slet ikke hvordan jeg skal få det her ind på en graf... :(


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. marts 2020 af Capion1

Eksempel:
Tegn grafen for en funktion gennem punkterne:
(- 4 , 3)
(- 1 , 0)
(1 , - 6)
(7 , - 1)
 


Svar #2
18. marts 2020 af hjælpmiggggggg (Slettet)

mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2020 af ringstedLC

Grafen kan ikke bestemmes, men kun skitseres. Det vil sige, at du skal tegne et forslag fx en stykkevis lineær graf.

Støttepunkter:

\begin{align*} \left.\begin{matrix} f(x)>0&,\,-4\leq x <-1 \\ f(x)<0&,\,-1< x \leq 7 \end{matrix}\right\} &\Rightarrow f(-1)=0 \\ S_1 &= (-1,0) \\ S_2=f_{min}=(1,-6) &\Rightarrow f'(x)<0\;,\;-4\leq x<1 \\ &\Rightarrow f'(x)>0\;,\;1< x\leq 7 \end{align*}

Dm(f) = [-4; 7] giver en betingelse for f. Sæt lukkede "boller" i start- og slutpunkter.


Skriv et svar til: grafen for en funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.