Matematik

trigonometri

18. marts 2020 af matB123 - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe, kan virkelig ikke finde ud af at løse denne: 

1. Beregn radius af Oculus, r, og højden h (se figuren). 

Hint: Radius, r,  og højden, h, der de to kateter i en retvinklet trekant, hvor I allerede kender hypotenusen og den vinkel. Her skal I have fat i nogle formler med sinus og cosinus, samt en lommeregner til udregningen...


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2020 af mathon

         \small \begin{array}{lllll} &r=\sqrt{hyp^2-h^2}\\\\&\cos(v)=\frac{r}{hyp}&\textup{n\aa r }v\textup{ er vinklen mellem }r\textup{ og }hyp. \end{array}


Skriv et svar til: trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.