Kemi

titrering

18. marts 2020 af unicorn66 - Niveau: B-niveau

titrering


Svar #1
18. marts 2020 af unicorn66

Vi titrerer 100 mL 0,0400 M H2CO3-opløsning med en 0,0400 M NaOH-opløsning .

Ka(1) = 4,6 * 10-7 mol/L           Ka(2) = 4,4 * 10-11 mol/L

Hvad er pH, efter vi har tilføjet 50 mL tritrator ?

hvad er pH ved det første ækvivalenspunkt?


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. marts 2020 af janhaa

\\pH=\frac{pK_a+pK_2}{2}=8,34

pH at first eq point


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2020 af janhaa

etter 50 ml H2A => excess of [H2A] = 0,0133 M


pH = 0,5(pKa - log(0,0133)) = 4,11


Svar #4
18. marts 2020 af unicorn66


Hvordan kom du frem til 8,34

PKA=-log(ka), gør jeg dette for begge mine ka værdier og divider så med 2? Pk1+pk2/2

Svar #5
19. marts 2020 af unicorn66


Så fordi vi skulle have pH ved første ækvivalens, så kunne vi sige at pH= pka?
Hvad med hvis vi skal have for tredje ækvivalens ganger vi så bare med 3?

Svar #6
19. marts 2020 af unicorn66

.

Skriv et svar til: titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.