Matematik

Isolering af x i en ligning

18. marts 2020 af Olympus - Niveau: Universitet/Videregående

Hej - Jeg sidder med en ligning, som jeg skal have isoleret Pf i.. og efter 5 år uden for matematisk rækkevidde (eller hvor en lommeregner ikke kunne gøre arbejdet), så er jeg simpethen lost...

Ligningen er følgende:

%HV=frac{Pf-pP}{Pp}*100%HV = (Pf-Pp) / (Pp) * 100

Jeg skal have isoleret Pf - please hjælp :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. marts 2020 af mathon

                  \small P_f=\frac{\%HV\cdot P_p}{100}+P_p


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. marts 2020 af OliverHviid

Bare lige for at være sikker: mener du dét du skriver, eller mener du %HV = (Pf-Pp) / ((Pp) * 100)? Altså står "*100" i tælleren eller nævneren?


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. marts 2020 af ringstedLC

\begin{align*} \%HV &= \frac{P_f-P_p}{P_p}\cdot 100 \\ \%HV\cdot P_p &= \left(P_f-P_p\right)\cdot 100 \\ \frac{\%HV\cdot P_p}{100} &= P_f-P_p \\ \frac{\%HV\cdot P_p}{100}+P_p &= P_f \end{align*}


Svar #4
18. marts 2020 af Olympus

Oliver - jeg mente det jeg skrev :-)

Mathon og ringstedLC - mange tusind tak! Kan se jeg selv lige havde lavet en mindre dum fejl der nok var årsag til min manglende løsning ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. marts 2020 af ringstedLC

Sluk lommeregneren, download GeoGebra (gratis) og genopfrisk det glemte!


Skriv et svar til: Isolering af x i en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.