Matematik

Trigonometri

18. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Hvorfor er to af trekantens sider lige lange?

Er det ikke fordi det ligebenet trekant
Vedhæftet fil: 20200318_214349.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2020 af MandenMedMangeHatte

Jo. Det står sikkert også i din bog.

Svar #2
18. marts 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Det fordi 2 af siderne er 45 grader

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2020 af AMelev

Please, læg et billede op, som ikke har en masse udenoms og desuden vender rigtigt, så vi ikke får hold i nakken af at se den.
                                            
Når den ene vinkel i den retvinklede trekant er 45º, må den anden også være det.
Når de to vinkler ved grundlinjen AB er ens, er trekanten ligebenet, så |AC| = |BC|. 

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. marts 2020 af ringstedLC

Dit svar er jo konsekvensen af spørgsmålet og ikke en begrundelse.

Trekanten er ligebenet af to grunde:

1) B = 180º - C - A = ? , da vinkelsummen i en trekant er 180º.

2) |AC| = |BC| , da Cx - A= By - Cy = ?


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.