Matematik

Undersøg om gavebånd er langt nok til gaveæske | Matematik

19. marts 2020 af Monacj (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har vedlagt et billede, og..

1 er svaret korrekt til denne opgave?

2 der står at Jeg skal give en fortolkning af tallet 40 i formlen ?       Mit bud er det kunne være vægten på æsken ? fx 40 gram ?  Er dette en dum forklaring ?

Vedhæftet fil: 8.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2020 af Sveppalyf (Slettet)

a)

Et gavebånd til den givne æske skal have en længde på

G = 4*5 + 2*10 + 2*15 + 40 = 110 cm

Et gavebånd på 100cm er altså ikke langt nok.

b)

Leddene 4H + 2B + 2L repræsenterer den del af gavebåndet som bliver viklet om æsken. Tallet 40 udtrykker således at der går 40 cm gavebånd til sløjfen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. marts 2020 af AMelev

                          
a) Svaret er ikke rigtigt.
Du får opgiver, at H = 5, B = 10 og L = 15. Det skal du sætte rigtigt ind i formlen G = 4·H + 2·B + 2·L + 40.

b) 40 indgår jo i formlen for G som er længden af gavebåndet. Vægten af pakken er overhovedet ikke i spil.
De første 3 led 4·H + 2·B + 2·L angiver, hvor meget bånd der bruges rundt om selve pakken. De sidste 40 cm kan så bruges til at lave en fin sløjfe el.lign. med. 


Skriv et svar til: Undersøg om gavebånd er langt nok til gaveæske | Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.