Matematik

Cirklers skæring med linjer.

19. marts 2020 af Ida1235 - Niveau: B-niveau


En cirkel har centrum i C(3,4) og har en radius på 5.

a) Vis at punktet P(6,8) ligger på cirklen.
b) Bestem en ligning for tangenten i P.
c) Tegn situationen i GeoGebra.

Hvordan løses denne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2020 af janhaa

a)\\ (6-3)^2+(8-4)^2=5^2\\ ok


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. marts 2020 af janhaa

b)

2(x-3) + 2(y-4)*y' = 0

6 + 8y' = 0

y' = 3/4

y(tangent) = (3x/4)  + 25/2


Skriv et svar til: Cirklers skæring med linjer.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.