Matematik

andengradsligninger

21. marts 2020 af coronanana - Niveau: 9. klasse

Hvilket tal er løsning til begge ligninger?

                y = x2 + 3x
                y = x + 8


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2020 af mathon

                \small \small \begin{array}{llll}\textup{l\o sningerne beregnes af:}\\\\ &x^2+2x-8=0 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2020 af ringstedLC

De to ligninger giver to grafer; den første er en parabel og den anden er en ret linje.

For nu at blive i sporet fra https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1945955 kan du tegne dem begge og igen bruge skæringsværktøjet.

Uden tegneværktøj skal du se at:

\begin{align*} \left.\begin{matrix}y=x^2+3x \\y=x+8\end{matrix}\right\} \Rightarrow x^2+3x &= x+8 \\ x &= \;? \\ y &= \;?+8 \\ y &=... \end{align*}

Men pas på; der kan være to værdier for x. I så fald må der også være to y-værdier.


Skriv et svar til: andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.