Kemi

Stofmængdekoncentration

23. marts 2020 af stx321 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Håber I kan hjælpe mig med følgende, skal til test i det:

Jeg har selv lavet følgende udregninger, men ved ikke om det er rigtigt. Skal man fx tage højde for de der 5H2O i b)?

Stoffet CuSO4 * 5H2O anvendes til at lave 500 ml 0,125 mol/l (stofmængdekoncentration) CuSO4.

a) Beregn massen af CuSO4 * gH2O(s) som skan bruge til at lavet opløsningen:

0,03 mol natriumsulfat skal der bruges

b) Hvor stort et volumen skal man afmåle faf opløsningen hvis man skal bruge 0,00500 mol CuSO4?

Masse 4,26 g.

Mvh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2020 af mathon

                  \small \begin{array}{lllll}a)&n(CuSO_4)=V\cdot c=\left ( 0.500\; \; L \right )\cdot (0.125\; \frac{mol}{L})=0.0625\;mol\\\\&m(CuSO_4*5H_2O)=\left ( 0.0625\; mol \right ) \cdot \left ( 249.68 \; \frac{g}{mol}\right ) =15.605\; g\\\\\\b)&V\cdot \left ( 0.0625\; \frac{mol}{L} \right )=0.00500\; mol\\\\&V=\frac{0.00500\; mol}{0.0625\; \frac{mol}{L}}=0.080\; L=80\; mL \end{array}


Svar #2
23. marts 2020 af stx321 (Slettet)

A) giver mening, mange tak

Men i b): der bruger du først formlen V*c=n, men du bruger 0,0625 som værdi for c. Er 0,0625 ikke værdien for n?


Skriv et svar til: Stofmængdekoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.