Matematik

Tegn graferne

23. marts 2020 af javannah5 - Niveau: C-niveau
Funktionen ft, er bestemt ved, at f1(x) = tx² - 2x - (t - 4). Tegn i samme koordinatsystem graferne for f0, f-1, og f1. Angiv koordinaterne til de punkter, der ligger på grafen for ft, for enhver værdi af t.

Hvordan kan jeg tegne graferne for de forskellige f hvis jeg ikke kender deres forskrifter eller koordinater?
Hvordan finder jeg koordinaterne til punkterne for grafen ft inklusiv t

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2020 af Germanofil (Slettet)

#0

Skal du tegne funktionen i hånden, eller må du benytte dig af et matematisk hjælpeprogram el. grafregner?


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. marts 2020 af Anders521

# 0

Jeg gætter på, at der er en skrivefejl - Der burde stå ft = tx2 - 2x - (t-4) og ikke f1(x) = tx² - 2x - (t - 4). Dermed har du 

f0 (x) = 2x - 4

f-1 (x) = -x2 - 2x  + 5

f1 (x)  = x2 - 2x +3


Svar #3
23. marts 2020 af javannah5

Hvordan finder jeg så koordinaterne til de punkter, der ligger på denne her graf ft = tx2 - 2x - (t-4) for enhver værdi af t

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. marts 2020 af Anders521

# 3 Kom lige hele opgaven


Svar #5
27. marts 2020 af javannah5

Hvad er koordinaterne til de punkter, der ligger på grafen for ft, for enhver værdi af t.
Hvordan finder man dem
Og hvad menes med enhver værdi af t
(grafen ligger i vedhæft fil)
Vedhæftet fil:image.jpg

Svar #6
28. marts 2020 af javannah5

???

Svar #7
28. marts 2020 af javannah5

Er der nogen der kan svare?

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. marts 2020 af Capion1

ft(x) = tx² - 2x - (t - 4)
ft(x) fremstiller en parabel for alle t ≠ 0
Fælles toppunktsformel for alle parablerne:
x = 2 / (2t)                      = 1 / t
y = - (4 + 4t(t - 4)) / (4t) = - (t2 - 4t + 1) / t
Skæringspunkter med x-aksen, (der kan være 0, 1 eller 2 afhængig af t):
x=\frac{2\pm 2\sqrt{t^{2}-4t+1}}{2t}    =    \frac{1\pm \sqrt{t^{2}-4t+1}}{t}


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. marts 2020 af ringstedLC

#2

# 0

Jeg gætter på, at der er en skrivefejl - Der burde stå ft = tx2 - 2x - (t-4) og ikke f1(x) = tx² - 2x - (t - 4). Dermed har du 

f0 (x) = 2x - 4

f-1 (x) = -x2 - 2x  + 5

f1 (x)  = x2 - 2x +3

\begin{align*} f_0(x) &= 0\cdot x^2-2x-(0-4) \\ &= -2x+4 \\ \end{align*}


Svar #10
29. marts 2020 af javannah5

Jeg har prøvet at lave det selv her
Er det rigtigt?
(ligger i vedhæft fil)
Vedhæftet fil:image.jpg

Svar #11
29. marts 2020 af javannah5

????

Svar #12
29. marts 2020 af javannah5

Er der nogle der kan svare?

Brugbart svar (0)

Svar #13
29. marts 2020 af ringstedLC

Man kan jo ikke "svare" på det her.

Du laver en masse mellemregninger og indsættelser med bogstaver , der udenvidere resulterer i:

\begin{align*} \left.\begin{matrix} \frac{-b}{2a}=-1\\ \\ \frac{-d}{4a}=-1 \end{matrix}\right\}\Rightarrow T:(-1,-1) \end{align*}

I flg. #0 skal tegne graferne for f0f-1 og f1. Deres forskrifter med en rettelse, har du i #9. Grafernes punkter har så koordinaterne (xf(x)).


Svar #14
29. marts 2020 af javannah5

ok, men hvad er så koordinaterne til de punkter, der ligger specifikt på grafen for ft = tx2 - 2x - (t-4) , for enhver værdi af t.

Giv mig koordinaterne til de punkter og en fremgangsmåde på hvordan du fandt dem

sådan kan jeg bedre forstår det 


Svar #15
29. marts 2020 af javannah5

????


Brugbart svar (0)

Svar #16
29. marts 2020 af ringstedLC

Det kommer jo an på t. Eks.: t = 0 giver:

\begin{align*} f_0(x) &= -2x+4 \\ \left (x,y \right ) &= \left (x, f_0(x) \right ) \end{align*}


Svar #17
29. marts 2020 af javannah5

Ok hvad er så koordinaterne til f-1 og f1

Svar #18
29. marts 2020 af javannah5

??

Svar #19
30. marts 2020 af javannah5

Er der nogle der kan svare på #17?

Svar #20
30. marts 2020 af javannah5

??!!

Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.