Kemi

Kemi C mængdeberegning

23. marts 2020 af Gym120 - Niveau: C-niveau

Hej 

Nogen der kan hjælpe med følgende:

1. Hvad er den molare masse for H2O i følgende reaktionsskema: OH- (aq) + H3O+ (aq) --> 2 H2O (l)

2. C5H12 + 8O2 + 5CO2 + 6H2O. Hvor mange mol CO2 er der hvis der er 0,1 mol C5H12?

3. Beregn stofmængden af NH3 af 0,174 g


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2020 af Skaljeglavedinelektier

1. Er du klar over, hvad molarmasse dækker over?

2. Der mangler en reaktionspil. Bestem stofmængden af C5H12 ved brug af n = m/M. Find forholdet mellem dem og brug n = m/M igen. 

3. n = m/M


Svar #2
23. marts 2020 af Gym120

1. Jeg kunne godt bruge en forklaring på det.

2. C5H12 + 8O2 --> 5CO2 + 6H2O.  Det er rigtigt, den skal se således ud.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2020 af maria2016

1) Molarmassen er for et stof eller atom dvs den kan aflæses direkte i det periodiskesystem. Hydrogen har værdien 1,008 * 2 + 16,00 da det er oxygen. 

2) Lav et mængdeberegningskema.

3)  Du skal starte med at finde stofmængde af NH3 som er 17,034 g/mol . Dernæst skal du bruge formlen n=m/M. Så n= 0,174 g / 17,034 g/mol  = 0,01 mol 
 


Skriv et svar til: Kemi C mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.