Kemi

Stofmængdekoncentration

23. marts 2020 af CecilieThas - Niveau: B-niveau

Hjælp, det haster lidt.

Tak på forhånd<3  


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2020 af Heptan

1a)

Calciumcarbonat molærmasse: 100,0869 g/mol

n=\frac{m}{M}=\frac{3,41g}{100,0869 g/mol}=0,03407mol

1b)

n(eddikesyre)=2\cdot0,03407mol=0,06814mol

1c)

Brug c = n/V. Hvis man isolerer V får man V = n/c.

V=\frac{n}{c}=\frac{0,06814mol}{2M}=0,0341L


Svar #2
23. marts 2020 af CecilieThas

#1

1a)

Calciumcarbonat molærmasse: 100,0869 g/mol

n=\frac{m}{M}=\frac{3,41g}{100,0869 g/mol}=0,03407mol

1b)

n(eddikesyre)=2\cdot0,03407mol=0,06814mol

1c)

Brug c = n/V. Hvis man isolerer V får man V = n/c.

V=\frac{n}{c}=\frac{0,06814mol}{2M}=0,0341L

Hej. 
Jeg har egentlig mest bruge for hjælp til opg. 2,4 og 6. 
Men, tak allegevel :) 


Skriv et svar til: Stofmængdekoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.