Matematik

Bestem prisen for en vaffel uden is kugler og prisen for en is kugle uden vaffel.

23. marts 2020 af Sofieskovvv - Niveau: B-niveau

En isvaffel består af en vaffel og et antal kugler,

Der er kun en størrelse vaffel, og alle typer kugler koster det samme. 

En isvaffel med 2 kugler koster 36kr., og en isvaffel med 6 kugler koster 68 kr,

Bestem prisen for en vaffel uden is kugler og prisen for en is kugle uden vaffel.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2020 af ringstedLC

Opstil to ligninger, hvor x = kuglepris og y = isvaffelpris.


Svar #2
24. marts 2020 af Sofieskovvv

Hej ringstedLC

Kan du uddybe dit svar?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2020 af ringstedLC

Glem #1!

Prisen for en isvaffel = kuglepris · antal kugler + vaffelpris.

Opstil dette som en funktion. Du har to talpar til funktionen.

Vaffelpris: Indsæt x = 0

- vaffel: isoler kuglepris.


Skriv et svar til: Bestem prisen for en vaffel uden is kugler og prisen for en is kugle uden vaffel.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.