Fysik

Frekvens af fotoner. HJÆLP!!

24. marts 2020 af Babat - Niveau: C-niveau

Jeg har fået en opgave som jeg er helt lost på.

opgaven lyder således:

Når hydrogen går fra en højere exciteret tilstand til grundtilstanden, er energien af den udsendte foton

ΔE = 10,2 eV. Hvilken frekvens har den absorberede foton?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2020 af peter lind

ΔE = h*f h er plancks konstant  f er frekvensen


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2020 af mathon

                \small \small \small \small \begin{array}{lllll}&\Delta E=h\cdot f\\\\&f=\frac{\Delta E}{h}=\frac{10.2\; eV}{4.13567\cdot 10^{-15}\; eV\cdot s} \end{array}


Skriv et svar til: Frekvens af fotoner. HJÆLP!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.